תיקון השתלת שיניים

השתלת השיניים נכשלה? בלי לחץ, תיקון השתלת שיניים בקלות

הסטטיסטיקה אומרת שהסיכוי שהשתלת השיניים שלכם תיכשל נמוך מאוד. למרות זאת חשוב לדעת לזהות כשזה קורה ואיך נכון להתמודד עם זה בהמשך. בדרך כלל נמליץ על תיקון השתלת שיניים מחדש ולא על בסיס ההשתלה הקיימת.

תהליך השתלת שיניים מיועד עבור מי שהלסת והשיניים שלו הגיעו למצב בלתי הפיך ובלתי ניתן לשיקום.  במקרה כזה רופא השיניים מחבר אל עצמות הלסת שתלים דנטליים, ועל ההברגות האלה מותקן גשר דנטלי שמחזיק את הכתרים שמשמשים תחליף למערכת השיניים הקיימות. אחוז ההצלחה של השתלת שיניים גבוה מאוד ועומד על למעלה מ95% הצלחה. בערך ב4% מהמקרים ההשתלה לא מצליחה.

 

    נא למלא פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם



    הסיבות לדחיית השתלים

    הסיבה לדחיית השתל לא בהכרח קשורה לאיכותו. עצם לסת בעייתית המקשה מלכתחילה על ההשתלה, או רופא שבמהלך טיפול שיניים שגרתי (לא השתלה) ביצע הליך לא סטרילי יכולים גם הם לגרום לדחיית השתל.

    התרחיש השכיח של כישלון בהשתלת השיניים קורה כשהשתל הדנטלי פוצע את רקמת החניכיים ויוצר בה גירוי או במקרים חמורים יותר אף נחשף אל חלל הפה עצמו. במקרה כזה עלולה להתפתח דלקת חניכיים כרונית וחריפה שתגרום לדחיית השתל ואי נוחות בפה של המטופל.

    בחלק מהמקרים דחיית השתל כן קשורה לפגם כלשהו שנפל בתהליך ההשתלה. מה יכול להוביל לתרחיש כזה?

    כשל מוקדם: כשל שנגרם בתהליך ההכנה וקשור בחימום יתר של השתל או עיבוד עצם לא מדויק. במקרה כזה השתל לא 'יישב' טוב בפה ויזוז לעתים קרובות.

    כשל מאוחר: כשל כתוצאה מטראומה בסגר הפה או שבר בשתל עצמו.

    נזקים משניים סביב השתל: דימום, כאב, מוגלה, בקטריות וזיהומים סביב השתל, כל אחת מהתופעות האלו מעידות על בעיה הקיימת בשתל.

     

    מה לעשות במקרה של השתלת שיניים כושלת?

    בנוסף לסבל המלווה מקרים 'רגילים' של שיניים העלולות ליפול, המטופל יחוש גם כאב שילווה בנפיחות ובזיהום מקומי. מבחינה נפשית המטופל עלול להרגיש אכזבה ודכדוך. במקרה של כישלון בהשתלת השיניים יש להזדרז ולפנות לטיפול בהקדם. בשלב הראשון קרוב לוודאי שהרופא ימליץ ליטול אנטיביוטיקה שתגרום לריפוי מהזיהום וירידה בנפיחות. בשלב הבא יש לבדוק את מצב חלל הפה. הדמיית CT בחלל הפה תוכל למקם את הבעיה ולהצביע באופן מדויק יותר על הסיבות לכישלון בהשתלה. בשלב הזה תעמוד בפני המטופל הברירה האם לבצע תיקון השתלת שיניים. בדרך כלל מקובל לא לנסות ולבצע ניסיון תיקון של ההשתלה הקיימת, אלא לבצע השתלה מחודשת. הסיבה לכך היא שבדרך כלל כישלון בהשתלה מצביע על מיקום בעייתי של השתל הדנטלי שהופך את האינטראקציה עם החניכיים הפגועות ללא יעילה. לכן מה שמקובל לעשות בדרך כלל הוא בנייה של תוכנית חדשה להשתלה, שתגדיל את הסיכויים שההשתלה החדשה לא תידחה.

    איך להימנע מהשתלת שיניים כושלת?

    הנה כמה טיפים קצרים שעשויים לעזור לכם לא 'להיכנס' אל הסטטיסטיקה הכאובה כמי שהשתלת השיניים שלו נדחתה.

    קודם כל, כבר בשלב בחירת רופא השיניים שיבצע את ההשתלה, כדאי לחפש אחרי רופא שיניים אמין ומקצועי. כדאי להיפגש עם יותר מרופא שיניים אחד על מנת להגיע להחלטה. בדקו לכמה זמן תקפה האחריות. יש רופאי שיניים שמעניקים אחריות לכמה שנים בעוד אצל אחרים אין אחריות בכלל. אחריות מיועדת למקרים בהם תאלצו לעבור תיקון השתלת שיניים לאחר כישלון. נסו להתעדכן בשיטות החדשות ביותר המתבססות על טכנולוגיה עכשווית. אם המצב הרפואי שלכם כולל רקע של מחלות חניכיים או כל בעיה רפואית אחרת שנראית רלוונטית לניתוח השתלת שיניים – שתפו את הרופא. ככל שיהיה לו יותר ידע על המצב שלכם, הסיכוי לכישלון מצטמצם דרמטית.

    קצרו את זמן ההשתלה על שלביה השונים. ככל שההשתלה נמשכת זמן רב יותר כך גדל הסיכון שמשהו ישתבש בדרך. כיום הטכנולוגיות השונות מאפשרות לצמצם את זמן ההשתלה ולהקטין את הסיכוי לכך שהשתל ידחה. דרך נוספת לצמצם את הסיכוי לכישלון היא הימנעות מאלכוהול ומעישון. שני גורמים אלה מעודדים דלקות חניכיים בפה ומקטינים את הסיכוי להצלחת ההשתלה. ככל שתימנעו זמן רב מראש מצריכה של אלכוהול וסיגריות תגדילו את הסיכוי.

      נא למלא פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם



      רוצה לעבור אבחון?

      מבטיחים שזה לא יכאב

      ברור!

      רוצה להכיר את הצוות?

      סה"כ אנשים טובים

      ברור!
      מרפאת ד"ר אלי דולב

      מזמינה אותך לחזור לחייך

      למידע נוסף או תיאום פגישת ייעוץ

      בדקת כבר איזו השתלת שיניים מתאימה לך?